Derfor kom forslaget om at undersøge at gå fra landzone til byzone

På sit seneste møde vedtog økonomi- og erhvervsudvalget, at det i forbindelse med Kommuneplan 25 skal undersøges, om det giver mening at overføre ikke bare Alken, men evt. også Svejstrup og Bjedstrup til byzone. Det blev besluttet i samme dagsordenpunkt, hvor planlægningen af Alken Søbred blev sat i gang – og kom på forslag fra administrationen uden videre begrundelse.

Læs Byzone spøger – og gjorde det også for 33 år siden.

For at blive klogere på den proces har alken.dk spurgt sig for i forvaltningen: Hvad er tankegangen bag forslaget? Og den korte version af svaret er, at det skyldes en ny lov, der trådte i kraft ved nytår. Afdelingsleder Plan og Byudvikling Marianne D. Galsgaard skriver:

“Planlovsrevisionen fra 1. januar i år indeholder en ny bestemmelse, som muliggør overførsel af landsbyer i landzone til byzone, hvor der kan ske egentlig byvækst. Den nye mulighed har vi oplyst byrådet om, som vi er forpligtede til.

I det tilfælde, at der på et tidspunkt skulle være et ønske om at ændre status på Alken, Bjedstrup og Svejstrup, er vores faglige anbefaling, at politikernes beslutning skal bygge på en grundig undersøgelse og dialog med borgerne i de pågældende byer –  og at det er oplagt at gennemføre denne undersøgelse i forbindelse med den forestående kommuneplanproces.

Bemærk, at der aktuelt ikke er et forslag om at ændre status for de tre landsbyer, kun at undersøgelsen kan blive en del af kommuneplanprocessen.”

Hvis nogen har lyst til at nærstudere, hvad den seneste planlovsrevision går ud på, kan man dykke ned i lovprocessen her. Forslaget om at lade kommuner kunne overføre landsbyer fra landzone til byzone er kommet fra KL.

You are currently viewing Derfor kom forslaget om at undersøge at gå fra landzone til byzone