Peter i tv om Mossøs høje vandstand – Ry Mølle er klar til dialog med kommunen

Peter Gregersen fra Grundejerforeningen Alken Enge var i denne uge i et indslag i TV2 Østjylland på baggrund af foreningens åbne brev om få stoppet Ry Mølles ret til at styre vandstanden i denne del af Gudenåsystemet. Den er i denne sommer ekstremt høj i Mossø – med deraf følgende risiko for oversvømmelser, når efterårs- og vinterstorme sætter ind.
Se indslaget et godt stykke nede i artiklen her – hvor der også linkes til et indslag fra oversvømmelsen i 2020: https://www.tv2ostjylland.dk/skanderborg/frygter-nye-oversvoemmelser-det-er-meget-ekstremt-i-aar

Til tv-stationen siger ejeren af Ry Mølle, godsejer på Rye Nørskov, Peter Busck, at han er parat til dialog om sagen med Skanderborg Kommune. I kommunen havde Klima-, Plan- og Miljøudvalget henvendelsen fra grundejerne ved Alken Enge op som et orienteringspunkt, og formand Claus Leick (SF) erklærer sig enig i, at stemmeværker som Ry Mølle skal under offentlig kontrol.

Der er dog endnu ikke taget konkret initiativ til en forundersøgelse af, hvordan det kan ske i Ry. Her skal der nemlig senest 2027 være påbegyndt arbejde på en faunapassage, der også indebærer fjernelse af stemmeværket.
Til alken.dk siger Leick, at projektet ved Ry vil blive et af de største i naturafdelingen, som endnu ikke har færdiggjort projektet ved Fuldbro Mølle, hvor der også skal være faunapassage. Han er samtidig skeptisk over for, hvor stor en indflydelse Ry Mølle har på vandstanden i Mossø og ønsker det undersøgt grundigt, når projektet skal i gang. Et projekt, han minder om skal i gang af hensyn til faunaen.

Se også hvad Claus Leick udtaler til Midtjyllands Avis (bag betalingsmur):

You are currently viewing Peter i tv om Mossøs høje vandstand – Ry Mølle er klar til dialog med kommunen