
Fællesspisningen onsdag var udover en social og traditionsrig begivenhed denne gang også en reklame for nogle af produkterne fra Købmanden i Alken. Menuen var vegansk bolognese, om som Vibeke Overgaard fra madholdet forklarede under præsentationen af retten, ville de gerne slå et slag for det plantebaserede alternativ til hakket kød – af ærter og hestebønner: Plantehakket, samt planteprotein, der er baseret på gul ært. Begge dele økologiske produkter, der altså står på hylden i vores egen butik – fotoet herunder. Der blev taget godt fra i gryderne, så retten lod til at falde i de 50-60 deltageres smag.
Vibeke benyttede lige lejligheden til også at vise, at den samme produktserie også har poser med plantestykker – fotoet til højre – som hun selv kan anbefale, men som altså ikke var på menuen på mejeriet.
Når det gælder opskrifterne, brugte madholdet en kogebog fra Solhjulet, som lige nu kan beses hos købmanden i få eksemplarer, men som er bestilt hjem i en større mængde, så flere interesserede også kan blive klogere på plantebaserede retter.
(Fotos – bl.a. af den præsenterende Vibeke sammen med Michelle Arena: Knud Abildtrup)
