Sol og vind i vores område?

Karin Fosdal peger på, at der torsdag 7. september kl. 19-21 er borgermøde på Fælleden om solceller og vindmøller i Skanderborg Kommune.

Mødet er for folk, der kunne være interesserede i at høre, hvor Skanderborg Kommune kunne forestille sig, at der kunne sættes solcelleanlæg/vindmøller op, og i hvordan områderne er blevet kortlagt.

På kortet dækker de rødt skraverede områder, hvor der ikke umiddelbart kan placeres møller og solceller, og de andre områder, hvor de muligvis kan placeres.

Der er mulighed for at indsende høringssvar inden søndag 29. oktober 2023.

Er der nogle af alken.dk’s læsere, der tager med til borgermøde, hører vi på redaktionen gerne nærmere om ytringer, der særligt gælder vores lokalområde. Skriv til knudabildtrup1@gmail.com.

Det fremgår i invitationen, at Skanderborg Kommune vil være 100 pct. selvforsynende med grøn el senest i 2030. Det er et ambitiøst mål, der betyder, at vi skal producere 557 GWh vedvarende energi om året inden for kommunegrænsen, svarende til det gennemsnitlige elforbrug i ca. 124.000 husstande.

For at nå i mål skal vi finde plads til 43 vindmøller på 150 meters højde, eller cirka 500 hektar solceller (det svarer cirka til Hørnings størrelse). Vi kan selvfølgelig også vælge at kombinere sol og vind.

You are currently viewing Sol og vind i vores område?