Folketingets transportudvalg skal høre om stationen i Alken

Bare som et punkt i løbet af tyve minutter i et proppet program, men alligevel. Thomas Tjørnehøj peger på, at Folketingets transportudvalg onsdag i denne uge skal på tur i det østjyske – transporteret i vandflyver – hvor de sammen med borgmestre, rådmænd og direktører blandt andet skal høre om Aarhus Havn, og derefter til mulig ny station i Brabrand og siden til Galten, hvor Skanderborgs borgmester Frands Fischer (S) på vej i bussen “giver en kort indflyvning til overvejelser om linjeføring.”

I Galten skal folketingspolitikerne besøge den forventede placering af en ny station, men altså også drøfte “linjeføring, bl.a. i forhold til motorvejstraceet i Rute 15, en ny station i Galten, samt en ny station i Låsby. Herudover opretholdelse af drift på den eksisterende bane med stationerne i Alken og Ry.”

I Silkeborg skal borgmester Helle Gade (S) bl.a. holde oplæg om muligheden for jernbane over eller under jorden jvf. infrastrukturaftalen og mulighederne for udvikling af banearealet til en ny bydel.