Fabulas vil nu bygge 39 rækkehuse som lejeboliger og ti parcelhuse

Økonomi- og erhvervsudvalget har nu igen haft byggeplaner fra Fabulas på dagsordenen, se projektet Alken Søbred her. Så nu skal der gang i en foroffentlighedsfase.

9. december 2020 vedtog Økonomiudvalget, at planlægningen for et bofællesskab ved Enggården skulle igangsættes, når planarbejdet for Else Maries Høj – som i dag rummer projektet Mossø Bakke – var færdigt. Lokalplanen for Else Maries Høj blev vedtaget i august 2022, dog har der ikke været ressourcer i administrationen til at påbegynde planarbejdet før nu, lyder det i sagsfremstilingen.

Fabulas-planerne har i mellemtiden ændret sig, bl.a. hedder det nu et seniorbofællesskab på 39 tæt-lav rækkehuse som lejeboliger samt et fælleshus, og dertil ti parcelhuse til familier, der ligger placeret yderst i byggefeltet. De ti parcelhuse er tiltænkt familier, der ønsker at være i nærheden af deres seniorfamilier.

Rækkehusene skal ifølge den nye plan være i tre størrelser, 65 kvm., 83 kvm. og 102 kvm. Enggården skal bevares og sælges fra, og driftsbygningerne skal benyttes til bofællesskabet.

Arealet er ikke en del af en kommuneplanramme, så der skal udarbejdes et kommuneplantillæg.

Økonomi- og Erhvervsudvalget har vedtaget:

  • at der – da der er tale om et ændret projektforslag – igangsættes foroffentlighedsfase/indkaldelse af idéer og forslag jf. planlovens § 23c på 6 uger.
  • at der afholdes borgermøde i forbindelse med foroffentlighedsfasen, hvilket administrationen åbenbart ikke havde lagt op til.
  • at en eventuel efterfølgende lokalplan overvejes udarbejdet som en projektlokalplan
  • at det sideløbende med planlægningen skal sikres, at et naturgenopretningsprojekt på arealet tættest på søen bliver realiseret.

Til ditry.dk siger borgmester Frands Fischer (S):

-Vi er i udvalget klar over, at der er en ganske stor offentlig bevågenhed i forhold til projektet. Da vi havde et borgermøde i 2020 om byggeplanerne, oplevede vi en markant opdeling i Alken i forhold til, hvem der var henholdsvis for og imod. Så det er vigtigt, at vi får belyst projektet på den korrekte måde.

Han understreger, at politikerne og kommunen gerne vil projektet. Og at det er smart, at udviklerne af projektet har inddraget et ekstra jordområde for at lave et naturgenopretningsprojekt her.

Her mener borgmesteren arealet ved smedens ejendom ned mod Mossø, som Fabulas også har købt. Her er det planen at lave naturgenopretning på arealet, der ellers er i landbrugsdrift, med offentlig adgang til søen.

You are currently viewing Fabulas vil nu bygge 39 rækkehuse som lejeboliger og ti parcelhuse