Alken set fra luften i 1956

Mange af de nuværende huse på Emborgvej er kommet til siden. Og Søbjergvej var der ikke noget, der hed. Men ellers er det på dette luftfoto fra 1956 værd at lægge mærke til, hvordan Alkenvej dengang krydsede Emborgvej i et almindeligt kryds. I 1972 blev vejkrydset bygget om til et såkaldt forsat kryds af sikkerhedshensyn. Skråt over for købmanden lå slagteren i en bygning, hvor i dag Peder “Badekar” Nielsens udlejningsejendom ligger. Bemærk også højden på mejeriets skorsten – og hvor langt ud til Alkenvej, stationsbygningen lå. Den brændte og blev siden revet ned i 1979.

Tjek selv flere luftfotos fra Alken og omegn på Det Kongelige Biblioteks side Danmark set fra luften med over en halv million luftfotos. Studér dem selv. (Foto: Sylvest Jensen)

You are currently viewing Alken set fra luften i 1956