Børnetallet på skolen stiger støt – nu er der 121 elever

I skoleåret 2018-19 og igen i 2019-20 var der bare 69 elever på Bjedstrup Skole, og i efteråret 2020 blev en overhængende lukketrussel afværget af en storstilet indsats fra forældre, lever og hele lokalsamfundet. Nu er elevtallet ved skoleårets start på 121.

Skoleleder Lars Søgaard Andersen har på opfordring givet en opdatering på børnetallet til alken.dk:

Helt konkret er der lige nu 121 elever på skolen. Vi har netop modtaget 23 nye skolestartere i vores børnehaveklasse, og der er kommet 3 tilflyttere til her hen over sommeren. Det er til 1., 2. og 6. klasse.

Børnetallet på skolen er støt stigende og vores klasser får efterhånden en helt almindelig størrelse. Det er en dejlig udvikling, og det giver gode rammer for at lave de bedste børnefællesskaber.

Naturbørnehaven har efter at have sendt 5 børn i skole nu 17 børn, og det ser ud til, at vi når 20 børn igen inden nytår.

Bjedstrup Børnehave har i alt efter skolestart 50 børn, men også her ser vi ind i flere børn hen over efteråret. Børnehaven er nu opdelt i tre trin, med en vuggestue, en 2-3-års gruppe og en børnehavegruppe. 22 børn af de 50 er i vuggestuealderen , og de er fordelt på vuggestuegruppen og i 2-3-års gruppen.

Generelt har vi oplevet en meget stor søgning til vore dagtilbud. Og det har særligt været de yngste børn, der er blevet skrevet ind. En del kommer fra Mossø Bakke i Alken, men der også flyttet unge familier til øvrige dele af distriktet. Heldigvis har vi haft et godt samarbejde med forældrene til de nye små, så opstarten har været så god, som kan lade sig gøre, når vi skriver 5 – 6 nye børn ind om måneden.

Vi er utrolig glade for den lokale opbakning og det stigende børnetal. Det vidner i mine øjne om, at vi har et godt og bæredygtigt tilbud her i Bjedstrup.

Kampen for at redde skolen i efteråret 2020 faldt sammen med corona-restriktionerne – derfor mundbindene med sloganet “Bevar Bjedstrup Skole”. (Foto: Tor Birk Trads)

You are currently viewing Børnetallet på skolen stiger støt – nu er der 121 elever