ABAF-år med god energi, god økonomi og nye folk på banen

25 mødte frem til generalforsamling i ABAF torsdag, hvor Julie Abildgaard i sin beretning glædede sig over god energi i bestyrelsesarbejdet og bred opbakning til aktiviteterne i en by, der vokser. Trafikgruppen har haft en del at se til og er for tiden i forhandlinger om en grusbelagt sti fra viadukten til Skanderborgvej. 2024 gav debut til det nyindkøbte festtelt, mens et velbesøgt Kunst & Håndværk-arrangement ser ud til at blive fulgt op i år igen.
Kasserer Asmund Bertelsen meldte om et overskud på over 18.000 kr. og en kassebeholdning på over 98.000 kr. Byfesten som årets allerstørste event gav efter hensigten godt overskud – uden band-udgift og med entré til byfestpladsen adskilt fra madkøb. Ny rørføring på Fællespladsen efter et kabelbrud har kostet over 10.000 kr. Medlemstallet på 182 var 21 højere end året før og forventes at vokse her i 2025 med mange tilflyttere. Systematisk tilskuds-søgning i kommunal pulje har kastet 25.000 kr. af sig til festtelt, andre 25.000 til bord-bænkesættene samt lyskæder, mens et beløb i samme størrelsesorden er på vej – til et mobilt lydanlæg.
Der var taknemmelige klapsalver til Karin Fosdal og Andreas Ohrt, der stopper i bestyrelsen. Berit Werner Hansen bliver ny i bestyrelsen, mens Stina Mølgaard, der var suppleant, også rykker ind i bestyrelsen. Helle Petersen fortsætter som suppleant, mens Michelle Arena og Hanne Hougaard er nye suppleanter. Bestyrelsens arbejdsform er, at suppleanterne også inviteres med på møderne.
Der var også nye folk til en arbejdsgruppe, der skal tage sig af Fællespladsen og dens videre liv: Dennis Hardon har især kig på “grisehuset”, mens Ella Jørgensen foreslår udendørs træningsfaciliteter, Kristina Louise Bliksted ser gerne shelter-pladsen indskrænket og Karin Fosdal går også med.
Under eventuelt blev der blandt andet drøftet adgangsforhold til “Smedens Strand”, tilstanden for madpakkehuset ved Vædebro og et forslag om nyt bordfodbold.
Julie nævnte i beretningen bestyrelsens praksis med at være faciliterende for debat og information uden selv at have en holdning for eller imod, når store spørgsmål i byen er på spil – som for tiden VE-anlægget, Sol og Vind ved Emborgvej. Jens Langkjær fra bestyrelsen efterspurgte reaktioner på den praksis, og fik stor opbakning til bestyrelsen. Ella Jørgensen kunne dog godt bruge et mere “holdningspræget fundament”, mens Helle Petersen betakkede sig og fortalte, hvordan bestyrelsen i forvejen må stå for skud, når bølgerne går højt.
Til sidst var der mange spørgsmål og forslag fremme i forlængelse af Naturstyrelsens overtagelse af Alken Vestergaard – og ABAF’s muligheder i den sag. Den mangeårige brug af ridebanen, som nu igen bruges af heste og ryttere, vil blive berørt af ejerskiftet, ligesom folkene i Foreningen til Fremme af Biodiversitet og deres planer om naturfond måske øjner nye muligheder – og nye stiforløb virker oplagte. Bestyrelsen tager fat i sagen og fik bl.a. et forslag fra Steen Sørensen om at holde et oplysende møde.
(Foto: Peter Abildgaard)

You are currently viewing ABAF-år med god energi, god økonomi og nye folk på banen